מומחים רבים ברחבי העולם מסכימים כי שעונים, באופן מסורתי, מצליחים לשמור על הערך שלהם טוב יותר מפריטים רבים אחרים שנרצה לרכוש עבור השקעה. גם בזמנים של מיתון כלכלי או אולי דווקא בתקופות של מיתון כלכלי, שעונים מצליחים לשמור על הערך שלהם ואפילו במקרים מסוימים להעלות את הערך שלהם. אבל כמו כל השקעה, במוצרים כמו מכוניות, יין או אומנות, צריך להיות עם ידע בתחום כדי לרכוש שעון שיוכל באמת להוות השקעה טובה.
מניית טבע (של העשור הקודם …) של עולם השעונים – רולקס
אם בעבר חיפשתם השקעה סולידית ויציבה בשוק המניות, סביר להניח שרבים היו ממליצים לכם על מניית טבע הישראלית. אם נחפש את המקבילה למנייה הזו בשוק השעונים, אפשר להגיד בקלות שמדובר ברולקס. יצרנית שעוני היוקרה השוויצרית היא יצרנית השעונים המפורסמת ביותר בעולם ולמרות (או שאולי דווקא בגלל) שאין בשעונים שלה יותר מדי קומפליקציות מיוחדות והם נחשבים פשוטים יחסית מבחינת שענות-עילית, השעונים שלה מצליחים ליהנות גם משוק יציב ורמת ביקוש גבוהה וגם לשמור על רמת המחירים שלהם ובלא מעט מקרים, הערך שלהם אפילו עולה.
תשואה של 10-30 אחוזים תוך מספר שנים ?
מומחים מעריכים כי רכישה של השעון הנכון היום יכולה להניב תשואה מרשימה של בין 10 ל-30 אחוזים לאורך שנים. למה זה קורה? הסיבה העיקרית היא נדירות או היצע וביקוש. היצע השעונים החדשים של רולקס, לאורך שנים ובשנים האחרונות אף יותר, נמוך בהרבה מהביקוש הרב לשעוני החברה. בשל הסיבה הזו, שעונים רבים של החברה נמכרים בשוק היד השנייה במחיר גבוה הרבה יותר מהמחיר שלהם כחדשים, שלא נדבר על זה שלא ניתן להשיג אותם.
מהדורות מיוחדות ובעלים מפורסמים
עוד סיבה שיכולה לגרום לשעון הרולקס שלכם להגיע לתשואה גבוהה במיוחד, היא אם מדובר במהדורה מיוחדת – שעון שהושק במהדורה מוגבלת, תכונה נדירה כזאת או אחרת (שיבוץ או צבע מסוים של לוח השעון) יכולים להפוך את השעון בקלות למבוקש הרבה יותר. אם מדובר בשעון משומש, שהיה בעבר בבעלות אישיות מפורסמת (וזה לא חייב להיות פול ניומן …), סביר להניח שהעובדה הזו תעלה את ערכו של השעון עוד יותר.
רמת מחירים נגישה
בעוד שעונים של יצרניות "על" מעולם השעונים כמו פטק פיליפ ואודמר פיגה מגיעים עם תגי מחיר של מאות אלפי שקלים לפעמים, שעוני רולקס לרוב מגיעים עם תגי מחיר הרבה יותר נגישים. אם תתאמצו מעט (ולא יזיק גם קשר הדוק עם מוכר שעונים כזה או אחר עם ידע וקשרים בשוק היד השנייה), תוכלו להשיג שעוני רולקס משומשים ברמת מחירים שבין 10-15 אלף ₪ ל-40-50 אלף ₪. נכון, לא מדובר בסכום פעוט, אבל עדיין, עבור חובבי שעונים ואנשים שמחפשים שעונים להשקעה, לא מדובר בסכום דמיוני.

הדגמים המומלצים להשקעה
הדגם שהכי קל להמליץ עליו, הוא השעון האייקוני ביותר בעולם, הרולקס סאבמרינר. אי אפשר לטעות עם השעון הזה, מדובר ככל הנראה גם בשעון המבוקש ביותר בעולם, כך שלא משנה מתי תרצו למכור אותו, סביר להניח שתצטרכו לחשוב על דרך יצירתית לסנן או לבחור את הקונים הפוטנציאליים.
הדגם הבא הוא ה-GMT MASTER II. שעון שמגיע עם מספר גרסאות מפורסמות – באטמן (בזל חצי שחור, חצי כחול) או הפפסי (בזל חצי כחול, חצי אדום), כשלא ניתן להשיג את השעונים הללו בלי להיות ברשימת המתנה של מספר שנים או לשלם הרבה יותר מהשווי שלהם כחדשים, זאת עוד לפני שדיברנו על מהדורה מיוחדת כמו לוח המטאוריט שרולקס שיווקה בדגם זה, כשלאף אחד לא ברור כמה יחידות רולקס תייצר מהשעון הזה ואם ומתי ייצורו יופסק.

עוד שעון רולקס שהוא קניה בטוחה, אם כי גם כאן, לא פשוט לקנות אותו, הוא הרולקס דייטונה. שעון הכרונוגרף של רולקס, שאחת הגרסאות שלו, רולקס דייטונה פול ניומן, החזיקה במשך שנתיים בתואר שעון היד היקר ביותר בעולם, עם תג מחיר של מעל ל-17 מיליון דולרים. הדייטונה שני אולי רק לסאבמרינר במידת הפופולריות והביקוש עבורו.
אם אתם מחפשים שעון רולקס שקצת פחות בעייתי להשיג, אם כי סביר להניח שגם התשואה עליו לא תהיה בשמים, הרולקס דיי-דייט הוא אופציה נפלאה. שעון תקציבי (יחסית, כן ?) של רולקס, שתוכלו לענוד ללא חשש ביום יום וכשתחליטו למכור אותו, גם אם לא תרוויחו יותר מדי, סביר להניח שלא תפסידו כסף.
הכוכב העולה של רולקס בשנים האחרונות הוא הסקיי-דוולר. מדובר בשעון עם הכי הרבה קומפליקציות שרולקס השיקה אי פעם וכזה שהחברה רשמה מספר דו-ספרתי של פטנטים שקשורים בו. השעון הופך לחביבם של סלבס כמו כריסטיאנו רונאלדו, לברון ג'יימס וקונור מקרגור, כך שסביר להניח שהשווי שלו בשנים הקרובות רק יילך ויעלה, ככל שרשימת העונדים המפורסמים שלו תלך ותתארך.